Foto Catinca en Resa (0203-2) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

De foto Catinca en Resa (0203-2) is doorgedrongen tot de finale van een fotowedstrijd op de website van ViewBug.

Bovenstaande foto van Catinca en Resa is doorgedrongen tot de 311 finalisten van de fotowedstrijd “Image of the Month (Volume 48)” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You’ve received a photography award” die ik ontving.

Dear StudioTjeerd,

Congratulations!
Your photo is a finalist in the Image Of The Month Photo Contest Vol 48.

You can see the mention of your award in your profile and your photo page. Check out your photo and the other finalists:

View Finalists

Be proud and share your winning photo via email, twitter and Facebook.

Congratulations!
Your friends at ViewBug

Het is inmiddels de 32e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015 en alweer de 10e finaleplaats dit jaar. Geen van de foto’s die in de finale hebben gestaan zijn overigens in de prijzen gevallen, maar misschien is het dit keer anders.

Dat de foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 43.473 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,72 procent is.
Heel bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Op ViewBug wordt dit een Top 10 Class genoemd (want bij de 10% foto’s waarop het meest is gestemd). Wat het nog meer bijzonder maakt is, dat in de absolute rangschikking, de foto op de 49e plaats is geëindigd.

Een paar weken geleden stond dezelfde foto op de website van ViewBug ook al in de schijnwerpers doordat deze was uitgekozen door de curatoren van ViewBug als Staff Favorite.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk Catinca en Resa (0203-2) voor de Palmares en reacties op de foto.