Terug van fotoshoot met Anoek

Na een lange dag, mede ook door de reistijd, weer terug van de eerste fotoshoot met model Anoek en visagiste Daniëlle van Doornmalen.

Het blijft altijd spannend wanneer je iets voor een eerste keer doet en dat geldt voor fotografen niet anders, tenminste zo ervaar ik dat. Nu heb ik natuurlijk al wel vaker een camera vastgehouden, maar wanneer een fotoshoot hebt met én een nieuw model én een nieuwe visagiste, is het toch altijd maar weer de vraag of er die befaamde klik is. En dan is het erg fijn wanneer die klik er ook is, zoals bij deze fotoshoot.

Anoek in de visagie en hairstyling bij Daniëlle van Doornmalen.

Opnieuw blijkt de meerwaarde van een visagiste bij een fotoshoot en Daniëlle heeft perfect werk geleverd, niet alleen qua visagie, maar ook met de werkelijk prachtige bloemenkrans die ze gemaakt had. Daar hebben we natuurlijk de nodige foto’s van gemaakt.

De bloemenkrans gemaakt door Daniëlle van Doornmalen als prop bij de shoot met Anoek.

De moeder van Anoek had twee kippenkuikentjes weten te regelen en ook die hebben hun vuurdoop gehad tijdens de shoot. In het begin wel een beetje onwennig voor Anoek, maar zeker ook voor mij, want dat grut heeft natuurlijk een eigen willetje en laten zich niet leiden met aanwijzingen. Het leverde kostelijke momenten op én bijzondere foto’s. Overigens is geen enkel kuikentje  geweld aan gedaan en zijn ze aan het einde van de shoot weer terug gebracht naar de eigenaar van de kuikentjes. Op deze plek een dankjewel voor de eigenaar dat we de kuikentjes mochten gebruiken voor de fotoshoot.

Daarnaast hebben we ook nog foto’s gemaakt van Anoek met een wel heel groot, soort van Paasei. En dat leverde weer plaatjes op met de aankomende Paasdagen (morgen al) in het achterhoofd.

Kortom een zeer geslaagde fotoshoot! Dank jullie wel Anoek, Margret (ook voor de gastvrijheid) en Daniëlle voor deze samenwerking!

En dan nu maar de foto’s overzetten en de eerste foto gaan bewerken.