Achtergrondinformatie International Mantova ArtExpo 2019

In deze blog achtergrondinformatie over Mantova ArtExpo 2019 die begin juni wordt gehouden in Mantova (Italië) waarvoor ik eerder deze week een uitnodiging had ontvangen.

Uit de informatie die ik kreeg toegestuurd bij de uitnodiging voor de expositie heb ik onderstaande gedestilleerd.

De Mantua (Mantova) Contemporary Art Biennial is een evenement die bedoeld is om de meest artistieke kunstuitingen te betrekken in een grote internationale collectie.
Van 8 tot en met 16 juni verzamelt de kunstwereld zich in het historische Diocesan Museum Francesco Gonzaga om het werk van de meest toonaangevende hedendaagse kunstenaars te kunnen aanschouwen en om de internationale markt te stimuleren door de bezoekers te betrekken in een nieuwe en interessante ervaring: zij  kunnen tijdens de expositie hun voorkeur aangeven voor een bepaald kunstwerk.

Interieur Diocesan Museum Francesco Gonzaga, Mantova

De Mantua ArtExpo zal verschillende secties herbergen die gewijd zijn aan specifieke thema’s, zoals landschap en portret, uitgevoerd in schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, video-kunst en andere stijlen.

Met een geschat bezoekersaantal van enkele duizenden bezoekers zullen alle geselecteerde kunstenaars de nodige aandacht krijgen met daarbij ook de mogelijkheid om de kunstwerken te verkopen.

De curator van het evenement is Sandro Serradifalco in samenwerking met de Effetto Arte Gallery in Palermo.

Straatkant Diocesan Museum Francesco Gonzaga, Mantova

Het historische Diocesan Museum Francesco Gonzaga werd opgericht in 1983 en is gelegen in het voormalige Augustijner klooster van Sint Angese.
Het was geïnspireerd door de Mantovese Giovanni Bono (1168-1249), tevens bisschop van Milaan, en grondlegger van een religieuze orde die later opging in de Augustijner orde.
Het museum is vernoemd naar Francesco Gonzaga (1546-1620) die bisschop was van Mantova. Het museum was in eerste instantie bedoeld om kerkschatten van verschillende kerken onder te brengen die zelf niet mogelijkheid hadden deze goed te bewaren.
In de stedelijke context is het slechts een honderd meter verwijderd van de Kathedraal en het Ducal Paleis.

Patio Diocesan Museum Francesco Gonzaga, Mantova

En nu nog besluiten of ik met deze expositie mee ga doen.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over de expositie:
Eerste e-mail