“Global Art Awards 2018”: vandaag is D-Day!

Bijna op de kop af twee maanden geleden werd bekend dat een foto van Catinca is doorgedrongen tot de finale van de internationale wedstrijd voor hedendaagse kunst: The Global Art Awards 2018 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten! Vanavond wordt duidelijk of het ook de winnende foto is.

Op de website van de Awards staan de vijftien finalisten in de categorie fotografie:

Een jury, The Middle East Art Collectors Association (MEACA), heeft zich de afgelopen twee maanden gebogen over de inzendingen. Het is erg lastig in te schatten hoeveel kans de foto maakt omdat op de website de foto’s die in de finale staan niet zichtbaar zijn.

Tot vijf keer toe heb ik de vraag van de organisatie gekregen of ik bij de ceremonie aanwezig kon zijn, maar helaas zal dat niet gebeuren omdat ik geen verlof kon krijgen van mijn werkgever. In plaats van me te kunnen baden in de luxe van Dubai en de spanning van het hele evenement te ervaren, reis ik met een collega en een vijftiental leerlingen af naar het klooster in Huissen; hoe groot kan het contrast zijn…

In hoeverre het afwezig zijn in Dubai van invloed is op de kans om de Awards te winnen is moeilijk in te schatten. Dan maar duimen…

Onderstaande foto van Catinca is finalist in de categorie Photography.

Eerdere berichten over The Global Art Awards 2018:
Foto Catinca is finalist
Foto bij finalisten? (2)
Foto bij finalisten?
Stemmen kan beginnen
Foto ingezonden
Uitnodiging voor nominatie
Uitnodiging voor expositie