Studio Tjeerd als enige Nederlandse fotograaf geverifieerd op YouPic

Net zoals op Instagram met geverifieerde accounts (herkenbaar aan het vinkje bij de profielfoto) voor grote merken en beroemde mensen, heeft YouPic een vergelijkbaar systeem in het leven geroepen. En wat schetst mijn verbazing? Studio Tjeerd heeft deze ook gekregen!

Een paar dagen geleden is via de interne berichtendienst aan alle accounts een bericht gestuurd over deze toevoeging op de website van YouPic:

Hi!
We just introduced verified accounts on YouPic!
A verified badge is a check box that appears instead of a level badge next to an YouPic account’s name and on the profile. It means that YouPic has confirmed that this is the authentic account for the public figure, celebrity or global brand it represents.
Verified accounts are reviewed as part of our efforts to make sure that the YouPic experience stays authentic.
Thank you for making this community great!
-YouPic Team

Het lijkt haast een kopie van hetgeen er over de geverifieerde badges op Instagram wordt geschreven:

Een geverifieerde badge is een vinkje dat wordt weergegeven naast de naam van een Instagram-account in zoekopdrachten en in het profiel. Dit vinkje geeft aan dat Instagram heeft bevestigd dat het account het authentieke account is voor de bekende persoon, de beroemdheid of het internationale merk dat het account vertegenwoordigt.

Op het moment dat ik het bericht las, nam ik het meer ter kennisgeving aan. Tot op het moment dat ik bij het logo van Studio Tjeerd het bewuste vinkje zag staan.

Er van uitgaande dat er veel meer fotografen geverifieerd zouden zijn, heb ik er op dat moment nog niet veel aandacht aan besteed. Het viel me echter op dat bij de fotografen die ik volg op YouPic geen enkele het bewuste vinkje in de profielfoto hadden.

Een kleine zoektocht op de website bevestigt dat: er zijn weinig fotografen die de geverifieerde status hebben gekregen en voor zover ik kan zien is Studio Tjeerd de enige fotograaf uit Nederland en in totaal slechts twee portretfotografen op de website die deze eer te deel valt.

Hoewel een eer, is het maar de vraag wat de meerwaarde hiervan is. Daarnaast zijn er naar mijn idee meer fotografen die dit vinkje zouden moeten krijgen, maar wellicht zit men nog in de uitrolfase.

In ieder geval levert het de nodige discussies op op de website en wordt er onder andere gevraagd hoe je zo’n geverifieerd account kunt krijgen. Ook hier gaat de vergelijking met Instagram op:
Alleen sommige bekende personen, beroemdheden en merken hebben op dit moment geverifieerde badges. Het is momenteel niet mogelijk om een geverifieerde badge aan te vragen of te kopen.

Wat het dus waard is, zal de toekomst moeten gaan uitwijzen.