Persoonlijke uitnodiging Art Productions New York ontvangen

Via de e-mail ontving ik een persoonlijke uitnodiging van Art Productions New York, daarin onder andere de zin: “After an extensive review of your work we believe you are an ideal fit.”

Ik heb ondertussen al vier uitnodigingen van galerieën uit New York:  Artifact, de Caelum Gallery, Ward-Nasse Gallery en Montserrat Contemporary Art Gallery ontvangen, maar dit heeft (nog) niet geleid tot een daadwerkelijke expositie.

In dit geval gaat het niet om een galerie, maar om een zogenaamde Artist Development Agency and Management Company.
Het bedrijf zetelt in hartje Manhattan op ongeveer een kilometer afstand van de Empire State Building en ongeveer een halve kilometer afstand van Madison Square Park. Naar mijn idee een hotspot locatie.

Uit de e-mail:
“I hope we can connect with you regarding our interest in your work and the possibility of having some of your latest work to feature in our ongoing, and upcoming projects including our exhibitions and creative events. Our criteria for selection is specific to artists whose visual style forms a global scope and whose work resonates with a wider audience. After an extensive review of your work we believe you are an ideal fit.”

Heel kort door de bocht komt het er op neer dat de foto’s die ik maak passen binnen het concept van het bedrijf, die exposities en andere creatieve events (wat dat dan ook mogen wezen) organiseert.

“In addition to management, representation, marketing, and PR services Art Productions form a unique digital network and venue in which to sell, showcase and expose your art.

Being a part of our network allows artists a range of opportunities and projects in a calendar cycle which includes group exhibitions and art fairs. Our work in the world of visual and creative arts culminates with our ultimate goal and focus – the power of the artistic experience and successful outcome for the artist.”

Hieruit blijkt dat Art Productions New York een soort van tussenpersoon is, die mijn werk zou kunnen vertegenwoordigen. Dat gebeurt middels een uniek digitaal netwerk gericht op het verkopen, het onder de aandacht brengen van en tentoonstellen van, in dit geval, mijn foto’s.

Our priority is always to provide artists with a venue to fulfill their own vision of how their art is seen and experienced. We aim to curate and collaborate with our clients, in all stages of their career  –  whether they are emerging, middle-career or established artist, our expertise can provide assistance with the central aspects of promotion, development, and exposure.

This includes digital exhibition network, artist representation, Fine Art exhibition, Presentations, Fairs and Group Shows. The key is getting your work seen by a wider audience and forming connections that take your creative work and career to the next important chapter of your art journey.”

Hier wordt aangegeven dat, in welke fase de kunstenaar zich ook bevindt, er samenwerking gezocht wordt met de kunstenaar en hem/haar hulp wil geven bij het onder de aandacht brengen van het werk en visie van de kunstenaar, hierbij inbegrepen tentoonstellingen/exposities.

“We have a unique approach to sales, which combines  –  24/7 digital exhibition with a cycle of shows and exhibitions each season, all of which takes place in an innovative new location. Our exhibitions, services, and network connect the artist and their work directly with collectors and buyers, with premier representation, advisory, and management. As we approach the new season, our curatorial team is now producing some new and exciting projects and exhibitions, one of which I thought your work would be ideally suited.”

In feite valt men hier in herhaling en de enige toevoeging is dat er een nieuw seizoen aan staat te komen met projecten en exposities, waarvoor mijn werk uitermate geschikt zal zijn.

“I hope this email starts the first of many great conversations (via email, phone, etc) where we can learn and understand much more about your work and creative process.”

Het is dus inderdaad een uitnodiging om een samenwerkingsverband aan te gaan met dit bedrijf. Hoewel wervende teksten, wordt er niet gesproken over de kosten die dit met zich mee brengt en hoe lang deze samenwerking zal duren. Daar zal ongetwijfeld ook een prijskaartje tegenover staan.

Wat ook niet genoemd wordt is wat er met de rechten van de foto’s gebeurt en wat de verdiensten (in percentages) kunnen zijn wanneer een foto daadwerkelijk verkocht zou worden.

Kortom: ik heb nog wel een aantal vragen, maar daar staat men wel voor open, gezien de laatste alinea van de e-mail.
Ik ben reuze benieuwd naar het vervolg.