Publicatie First Berliner Art Book 2018 in handen

Vandaag bracht de pakketdienst de drie exemplaren van de First Berliner Art Book 2018, waarmee ik de publicatie nu ook echt in handen kreeg.

Anders dan bij de publicaties tot nu toe, waarbij er tot maximaal een half jaar zit tussen approval en print, heeft het ruim een jaar geduurd voordat de publicatie van The First Berliner Art Book 2018 ook daadwerkelijk is afgeleverd.
Wellicht heeft het er mee te maken dat dit art book in eigen beheer is uitgegeven door Art Management Berlin, in feite een galerie in Berlijn.

Ook anders dan bij voorgaande publicatie is het formaat van het art book, namelijk een vierkant formaat met zijden van 21 cm. Ten opzichte van de andere art books is dit wellicht een meer hanteerbaar formaat.

Van het art book zijn 2.000 exemplaren gedrukt die verder niet verkocht worden. De publicatie zal merendeels gebruikt worden voor PR van de galerie en de gepubliceerde kunstenaars.

Dat is meteen ook het voordeel van deze publicatie ten opzichte van de andere internationale publicaties: uit intensieve communicatie met de galeriehoudster is gebleken dat zij zich enorm inspant om de gepubliceerde kunstenaars onder de aandacht te brengen bij kunstverzamelaars.
Wellicht dus dat hier meer uit voort komt dan bij eerdere publicaties.

In de vorige blog was al te lezen dat ik direct ook weer uitgenodigd ben om foto’s aan te leveren voor de 2019 editie van The First Berliner Art Book.

Wordt vervolgd?

Eerdere berichten over “The First Berliner Art Book 2018”:
Art book is opgestuurd
Namenlijst bekendgemaakt
Drukproef ontvangen
Publicatie een feit
Geselecteerd