Fotografen in het nieuws: Albert Dros

Zo af en toe komen er aardige artikelen in het nieuws waar andere fotografen bij betrokken zijn.

In dit blog aandacht voor de Nederlandse landschapsfotograaf Albert Dros, naar aanleiding van een artikel op de website van het AD: “Spectaculaire photobomb ISS op foto van sterrenstelsel”.

Er zijn in de fotografie vele segmenten met even zo vele experts: Studio Tjeerd richt zich op portret- en beautyfotografie; Albert Dros richt zich, niet geheel onverdienstelijk, op het fotograferen van landschappen.

Afgelopen nacht heeft Albert een foto gemaakt die je met een gerust hart een foto uit één van duizenden zou kunnen noemen.
Gedurende deze dagen van het jaar, passeert de Perseïden meteorenzwerm de aarde met als gevolg enkele tientallen vallende sterren per uur. Albert wilde dat graag op de foto zetten en dat is hem heel aardig gelukt.

Wat hij niet in de gaten had, was dat hij, naast de vallende sterren óók het internationale ruimtestation ISS op de foto heeft gekregen. Dat levert een wel heel bijzondere foto op. En “gewoon” gemaakt in Nederland op het Kootwijkerzand.

Wereldwijd wordt deze foto talloze keren gedeeld en een fotosite PetaPixel wijdt er zelfs een artikel aan.
Kijk: dat is nog eens gratis reclame maken en terecht!