YouPic bindt de strijd aan met 500px

Gisteren werd al bericht dat YouPic vandaag een verrassing in petto heeft. Wat die verrassing is, blijft speculeren, maar feit is wel dat YouPic de concurrentie wil aangaan met 500px.
Dat doen ze, naar mijn idee, niet echt netjes. Wat is het geval?
Bij elke foto kan een reactie worden gegeven door een andere fotograaf of fotoliefhebber. Blijkbaar heeft iemand van YouPic zich (tijdelijk) ingeschreven om op die manier reclame te gaan maken voor YouPic, getuige de reacties die ik bij twee foto’s kreeg:

This is an exceptional photography. I would prescribe you to transfer it on a site called You Pic. You will genuinly hit numerous more viewers. Fill me in as to whether the guidance was of assistance.

en:

This is an outstanding photography. I would recommend you to upload it on a website called You Pic. You will genuinly hit many more viewers. Let me know if the advice was of help.

Deze campagne zou te vergelijken zijn met medewerkers van bijvoorbeeld Lidl die ín een AH-filiaal klanten aanspreken en hen proberen over te halen om naar de Lidl te gaan.

In ieder geval is de strekking duidelijk. Er wordt overigens ook gesuggereerd dat je meer viewers zou kunnen krijgen bij YouPic. Dat valt nog maar te bezien: een foto die twee weken geleden bij YouPic is geplaatst heeft bijna 1500 viewers gehad. Datzelfde aantal heeft een vergelijkbare foto binnen twee dagen gehaald op 500px.
Eigenlijk dus een vals voorwendsel van YouPic. Als zij op deze manier aan hun nieuwe  leden/klanten willen komen…