Inspiratiesysteem YouPic terug naar het oude

Werd er enkele dagen geleden gemeld dat het door YouPic nieuw in gebruik genomen inspiratiesysteem wat duidelijker was geworden, nu blijkt dat dit systeem slechts één dag heeft gefunctioneerd.

Op dit moment is het oude inspiratiesysteem weer van stal gehaald, met een snufje nieuw: gebruikers kunnen nog wel een ster geven, maar dit is slechts een nominatie voor een inspiratie-ster.

Hoe dan ook: een aantal fotografen heeft nu de camera aan de wilgen gehangen en de account bij YouPic opgezegd. In de leiding van het bedrijf schijnen koppen te zijn gerold onder andere door het nieuwe nominatiesysteem, maar ook doordat er toezeggingen zijn gedaan ter verbetering van de website die vervolgens niet zijn nagekomen.

Uit allerlei achtergrondinformatie blijkt dat YouPic (nu nog gratis) uiteindelijk een betaalde website moet worden met kwalitatief goede foto’s. In feite dus een website van dertien in een dozijn. Dan zal er inderdaad aan de top van het bedrijf het nodige moeten gebeuren want op dit moment zwaait – voor zover ik het begrepen heb – slechts één persoon de scepter en is hij ook verantwoordelijk voor de toekenning van inspiratiesterren.

Dat laatste levert onder de fotografen nu juist het grootste twistpunt op. De sterren lijken lukraak te worden toegekend en (als je kwaliteit voorop stelt op een website) niet altijd aan de kwalitatief beste foto’s.
Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.