Danya (0101-bw) in Top 10 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monochrome Fashionista Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vier foto’s ingestuurd, waarbij foto Danya (0101-bw) het bij de publieksstemmen tot een fantastisch mooie 7e plaats gebracht heeft.

In totaal waren er 4.027 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 7e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,17% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto begint al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op te bouwen en het eind lijkt nog niet in zicht.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is in november 2017 één keer finalist geweest op de website van ViewBug bij de wedstrijd “Black is Back”.

De tweede ingezonden foto Merlin (1208-bw), eindigde met een 35e plaats bij de publieksstemmen in de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 0,87% foto’s waarop het meest gestemd is.

De derde ingezonden foto, Teline (1005-bw), kwam een stuk minder ver in de rangschikking en eindigde op een 193e plaats, daarmee behorend tot de 4,80% foto’s waar door het publiek het meest op is gestemd.

De vierde en laatste ingezonden foto, ook eentje van Teline, Teline (1308-bw), kreeg zo weinig stemmen van het publiek, dat de foto niet in de Top 50 Class terecht is gekomen.

Met twee foto’s in de top 100 en drie foto’s in de Top 10 Class zeker weer een goed resultaat bij deze wedstrijd.

Nu zegt de score bij de publieksstemmen niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 49e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.