Foto Danya (0101) in Top 150 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Red Tones Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Van de drie foto’s die waren ingestuurd is op de foto Danya (0101) duidelijk het meest gestemd door het publiek en kwam net buiten de top 100 terecht, maar had nog wel een mooie notering op een 122e plaats.

In totaal deden aan deze wedstrijd 13.896 foto’s mee.

De tweede foto die bij de top 10% foto’s behoorde waarop door het publiek het meest gestemd is, was de foto Saar (0206). Deze foto eindigde op een 319e plaats.

De laatste foto die was ingezonden, Pien (0603-3), kon het publiek het minst bekoren en haalde niet de top 50 Class.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Overigens wordt altijd slechts één foto van een fotograaf toegelaten tot de finale, dus mocht dat het geval zijn (het zou overigens de 43e finaleplaats worden), dan is het nog maar de vraag welke.

Het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.