Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot moeten de foto’s natuurlijk eerst op de computer gezet worden.
Vervolgens worden de foto’s aan een eerste schifting onderworpen: welke foto’s zijn goed genoeg om verder bewerkt te worden?

Elke foto wordt sowieso bewerkt. Zonder helemaal in details te treden: vergelijkbaar met wat vroeger het ontwikkelen van een filmrolletje was, wordt nu ook op de computer gedaan. Denk daar bij aan het aanpassen van het contrast van de foto, kleur- en belichtingsaanpassingen. Ook kan het zijn dat er een uitsnede van een foto wordt gemaakt.

Afhankelijk van wat er is afgesproken bij het de shoot (of er gegaan wordt voor een gewone portretfoto of wellicht een beautyfoto) wordt er vervolgens geretoucheerd. In ieder geval worden de oneffenheden op de huid weg gewerkt die er na veertien dagen niet meer zouden zijn, zoals bijvoorbeeld jeugdpuistjes. Ook wordt er gekeken naar de make-up of daar nog iets aan verbeterd moet worden.

Het kan zijn dat er nog wat meer aan een foto gedaan moet worden, omdat bepaalde elementen in de foto storend zijn. Bijvoorbeeld kreukels in het achtergronddoek, een lamp(statief) of onderdelen van rekwisieten (bijvoorbeeld de draagbanden bij de engelenvleugels).
De foto kan als portretfoto worden behandeld (alle dingen die hierboven genoemd zijn) of als fashion- of beautyshot. In de laatste twee gevallen is de retouchering wat steviger.

Dit is ook het moment waarop gekeken wordt of een foto misschien beter tot zijn recht komt in zwart-wit.

Foto in kleur of in zwart-wit?
Foto in kleur of in zwart-wit?

Het bewerken en retoucheren kost natuurlijk tijd. Wanneer er weinig aan een foto bewerkt hoeft te worden (ook weer afhankelijk van wat de foto moet uitstralen) kost dit ongeveer een half uur per foto.
Moet er meer gedaan worden, dan ligt de bewerkingstijd al snel rond een uur. In extreme gevallen kan dat oplopen tot enkele uren. Zie nog wat meer over het bewerken en retoucheren op de pagina fotobewerking en retoucheren.

Op het moment dat een foto bewerkt is, wordt die toegestuurd (er kan op de laatste bladzijde van het contract aangeven worden hoe de foto toegestuurd moet worden: via e-mail of via Facebook). Op dat moment kan ook worden aangegeven of je de foto wel of niet mooi vindt of dat je vindt dat er nog iets aan veranderd moet worden.

De doelstelling is om van een fotoshoot minimaal 5 foto’s en maximaal zo rond de 10 foto’s op deze manier te bewerken en toe te sturen. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar kwaliteit en niet naar kwantiteit. De eerste foto wordt je snel toegestuurd, meestal al de volgende dag. De andere foto’s laten langer op zich wachten. Houd een bewerkingstijd van tussen de twee en drie maanden voor alle foto’s in het achterhoofd. Zodra een foto is bewerkt, wordt deze je overigens direct toegestuurd.

Reageren of vragen?
Wil je hierop reageren of heb je nog vragen? Gebruik dan het contactformulier.

Vorige: Tarieven Volgende subpagina: Fotobewerking en retoucheren
of Volgende: Behind the Scenes fotoalbum

 

Shine for me and I'll shine for you

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: Deze inhoud is beschermd.