Vragen digitale solo-expositie in Milaan (Italië) beantwoord

Naar aanleiding van een aantal vragen die ik had met betrekking tot een eventuele solo-expositie in de Moda Arte Design Gallery in Milaan kreeg ik een mailtje met daarin de antwoorden.

De eerste vraag die ik had gesteld had betrekking op het al dan niet vervangen van lopende digitale exposities, zoals er op dit moment ook eentje van mij loopt.
Het antwoord is duidelijk:
“During solo exhibition, we reserve one floor of the gallery to artist “protagonist” so all your pieces will be uploaded in monitors and screens without other artists (set-up in exclusive for you). Permanent exhibition of all artists, at the same time, is ongoing at the other floor of the gallery. Of course. so your photos in annual exhibition stay in exhibition normally, together with other artists, in the other floor. Nothing is lost. It would not be correct. Having two floors, allows us to dedicate one to the collective exhibition and reserve the second one for these solo exhibitions.”

Er zijn in de galerie twee verdiepingen waarbij er een gebruikt wordt voor de solo-expositie en de andere voor de lopende digitale exposities.

De tweede vraag ging over hoe de 36 uur die de solo-expositie duurt moet worden geïnterpreteerd. Ook daarop is een helder antwoord gekomen:
“36h included the night, because we have an international public, with different time zones, so when it is night here, elsewhere it is day. In this way (facebook) we allow everyone, everywhere in the world, to live the exhibition without interruption at the same time.”

De digitale expositie is 36 uur aaneengesloten, ook gedurende de nacht. De expositie wordt ook online op facebook gezet zodat iedereen deze, ongeacht welke tijdszone, kan bekijken.

De laatste vraag betrof wanneer een eventuele expositie ingepland zou kunnen worden. Het antwoord:
“If you are in time with last photos you are realizing, I can schedule for next Monday, day 20.

Aanstaande maandag zou dus de digitale expositie al plaats kunnen vinden, maar ik denk dat dat ietwat te snel komt.
Wanneer ik oudere foto’s in de expositie wil opnemen, zal ik eerst de modellen om toestemming moeten vragen en aangezien het nog steeds vakantie is, is het de vraag of ik hen allemaal wel kan bereiken.

Ik heb al wel besloten mee te gaan doen aan deze expositie, maar zal vragen of de expositie op een later tijdstip kan, bijvoorbeeld in de eerste week van september. Dat geeft me genoeg tijd om de modellen te benaderen (en hun keuze te laten maken), mijn keuzes te maken en de foto’s op de goede resolutie door te sturen.

Brengt me nog wel op een volgende vraag en dat is hoe lang elke foto in beeld blijft, zodat ik daar ook het aantal foto’s op kan aanpassen.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over de expositie:
Vragen over solo-expositie
Digitale solo-expositie in Milaan?
Nu twaalf foto’s in digitale expositie
Moda Arte Design Gallery selecteert 7 foto’s
“Critical review” ontvangen
Certificaat van deelname ontvangen
“Live” foto’s
Digitale expositie een feit!
Merel (0123-bw) als vijfde foto geselecteerd
Vierde set foto’s van Merel ingestuurd
Terra (0111) als vierde foto geselecteerd
Derde set foto’s van Terra ingestuurd
Twee foto’s Claartje geselecteerd
Tweede set foto’s van Claartje ingestuurd
Pien (0504) als eerste geselecteerd
Eerste set foto’s van Pien ingestuurd
Alle vragen beantwoord (2)
Alle vragen beantwoord (1)
Update
Eerste contact via Facebook