Vijf foto’s ingestuurd voor buitenexpositie en wedstrijd “The Fence” (Amerika)

Al weer een tijdje geleden trof ik in de e-mail een open uitnodiging aan voor de buitenexpositie The Fence 2018 die gehouden wordt in negen steden in Amerika en Canada. Gisteravond is een selectie van vijf foto’s ingestuurd.

 

Expositie tijdens een vorige editie in Atlanta.

The Fence  is een buitenexpositie, maar eigenlijk doe je het daar mee te kort want het is een 5.600 foot (ongeveer 1.700 meter) lange schutting waarop de foto’s worden afgedrukt. Het is in feite een reizende expositie,  of zoals de organisatie het zelf noemt: “it’s a large-scale traveling photography exhibition”.

Ging het vorig jaar ging nog om zeven Amerikaanse steden, dit jaar is het aantal steden dat wordt aangedaan uitgebreid met één Amerikaanse en één Canadese stad, waardoor het aantal steden op negen uitkomt:  New York (Brooklyn), Boston, Atlanta, Houston, Santa Fe, Denver,  Durham, Calgary (Canada) en Sarasota.

Het doel van de organisatie is om kunst makkelijker toegankelijk te maken voor het gewone publiek. De inschatting is dat meer dan 5 miljoen mensen The Fence zullen bekijken.

Op de website van de organisatie staat onderstaand filmpje met een impressie van The Fence 2016 waarin uitleg wordt er gegeven over het hoe en waarom van The Fence en komen fotografen aan het woord die aan deze buitenexpositie hebben meegedaan.

Er kan voor zeven categorieën worden ingeschreven:

Photographers of all levels are invited to submit work for consideration by the jury. The submitted work should fit one or more of our 7 thematic categories: Home, Streets, People, Creatures, Nature, Play, and Food.

Voor elke categorie moet een aantal van minimaal drie en maximaal vijf foto’s als serie worden ingeschreven.
De onderstaande vijf foto’s zijn ingestuurd voor de categorie: “People” met als titel voor de serie Face the Fence.
Een jury buigt zich over de ingezonden series en bepaalt vervolgens welke serie foto’s ook daadwerkelijk op het canvas komen. De uitslag wordt begin juni verwacht.

Vorig jaar is ook deelgenomen aan The Fence maar de toen ingezonden serie heeft het niet gered om op de schutting te komen.
Wellicht dit jaar dan maar?