Persoonlijke uitnodiging Amsterdam Whitney Gallery New York ontvangen

In één week drie persoonlijke uitnodigingen ontvangen van galeriehouders en de directeur van een grote kunstbeurs. Dat is eigenlijk te gek voor woorden, maar is wel wat er is gebeurd!

Dit keer komt de uitnodiging van de Executive Director – Curator van de Amsterdam Whitney Gallery in New York en is inmiddels al de zesde persoonlijke uitnodiging van een galerie uit deze plaats. Art Productions New York, Artifact, de Caelum Gallery, Ward-Nasse Gallery en Montserrat Contemporary Art Gallery gingen deze uitnodiging voor, maar dit heeft (nog) niet geleid tot een daadwerkelijke expositie.

Opnieuw is het een galerie die gelegen is in het kunstdistrict Chelsea (de Montserrat Contemporary Art Gallery en de Caelum Gallery liggen ook in die wijk).

In dit geval wordt gevraagd om een portfolio op te sturen naar de curator en wordt in de e-mail wat extra informatie gegeven over de galerie:

Dear TJEER DOOSJE,
 
AMSTERDAM WHITNEY INTERNATIONAL FINE ART, INC., a premier, museum-forum gallery, also known as “the most beautiful gallery in Chelsea, NYC” – the unrivaled international art center of the world – would like to invite you to submit your Portfolio for Curatorial Review with a long-term prospective of Gallery Representation.
AMSTERDAM WHITNEY INTERNATIONAL FINE ART, INC., founded in 2002, bears the name of my Husband’s distinguished family and represents the standard of excellence that his well known New York City family name offers. Please note that we are an independent fine art gallery and we are not connected with the Whitney Museum of Art.

 
AMSTERDAM WHITNEY INTERNATIONAL FINE ART, INC’s Curatorial Review Committee would like to invite you to submit an  ELECTRONIC PORTFOLIO for curatorial review.
 
You are welcome to Email your portfolio electronically.

Het viel mij op dat mijn voornaam in de uitnodiging niet goed gespeld is. Blijkbaar levert mijn naam nog wel eens wat problemen op, al is het nog lang niet zo erg als toen Aaron Nace van Phlearn mijn naam probeerde uit te spreken naar aanleiding van het winnen van een fotowedstrijd:

Opnieuw zal ik de curator terug mailen dat ik geïnteresseerd ben en kijken wat hier eventueel uit voort komt.

Wordt vervolgd.