Uitnodiging kunstbeurs Treviso (Italië) ontvangen

“I trust in your participation because we believe in your work.” zo staat te lezen in de e-mail met een rechtstreeks aan mij gerichte uitnodiging voor de 13e Arte Fiera Dolomiti in Treviso (Italië) die in februari 2018 wordt gehouden.


“Dear Tjeerd,

I have seen your artworks and are very interesting for the Dolomite Art Fair (Fiera d’Arte delle Dolomiti 2018), an Art exhibition in northern Italy.

Watch the enclosed bail here attached: it may be the right opportunity for you.

For any questions or suggestions or criticisms do not hesitate to contact me.

I trust in your participation because we believe in your work.

Hope to see you soon

Mara Campaner

Associazione Culturale “Sei l’Arte”

Dit is een nieuw iets waar ik mee te maken krijg, want waar gaat het nu om? In feite gaat het eigenlijk om een soort dubbelslag, aangezien Mara Campaner de directeur en curator is van Associazione Culturale “Sei l’Arte” en zij mijn werk op de kunstbeurs Fiera d’Arte delle Dolomiti, die gehouden wordt in Treviso, Italië, wil vertegenwoordigen. Treviso is overigens een plaats van ruim 80.000 inwoners vlak boven Venetië.

De tweeslag bestaat nu uit het feit dat ik in beeld ben bij de galerie van Culturale “Sei l’Arte” én op de kunstbeurs mijn werk kan laten vertonen. Mara Campaner zou je dan kunnen zien als een promotor/agent van mijn werk.

De kunstbeurs wordt in februari 2018 gehouden in een tweetal weekenden, te weten het weekend van 17 en 18 februari en het daarop volgende weekend van 23 tot en met 25 februari.

In het in de e-mail bijgevoegde PDF-bestand wordt het volgende beschreven:
The Cultural Association “Sei l’Arte”, which deals with art exhibitions in Italy and abroad, proposes to participate in the artists dealing with contemporary art at the Dolomite Art Fair.
The fair came to its 13th edition, reaching a milestone, consolidating its position as a reference art fair for the Italian artistic landscape, particularly for the Northeast area.
For the second consecutive year Fair will be combined with the Ri-Costruire 3.0 event, a leading national building event where companies, specialists and technicians will develop the home theme. Last year, there were 16,000 visitors (all entries with pay-per-entrance or invitation).
The Arte Fiera Dolomiti will also continue its transformation process for the coming year in a round-the-clock event for the promotion and dissemination of artistic expression, strengthening its link
with the territory of the Dolomites, a UNESCO World Heritage Site.

Our Association having its seat in Veneto could not miss the opportunity to participate and will decide on its adherence to have its stand to give your art a new image within this Art Fair.
Each artist can bring into the stand works of various forms of photography, painting, graphics, watercolor and sculpture that represent their own art.”


Associazione Culturale “Sei l’Arte”
is dus regelmatig op kunstbeurzen in Italië en het buitenland aanwezig en dat is deze keer op de Dolomiti Art Fair, die bij de vorige editie 16.000 bezoekers trok.

Om deel te kunnen nemen aan de kunstbeurs/expositie worden de kunstwerken nog wel beoordeeld door de curator Dr. Mara Campaner. In feite is dat al gebeurd doordat ik persoonlijk een uitnodiging heb gekregen. Wel is het zo dat de keuze van foto’s voor een eventuele expositie volledig bij mij ligt. Of zoals dat wordt omschreven:
“The proposals are articulated so that the artist can choose the one that most engages him, and he can feel comfortable in exhibiting his own works. Each choice will have the support and advice of the Association.”

Er is een viertal mogelijke manieren om de kunst onder de aandacht te brengen op de beurs:

 1. De kunstenaar kan deelnemen in de stand van Associazione Culturale “Sei l’Arte” door een oppervlakte te huren:
  Optie 1a: 1,00 x 2,80 m voor € 290,-
  Optie 1b: 2,00 x 2,80 m voor € 550,-
  Optie 1c: 3,00 x 2,80 m voor € 800,-
  Bij de laatste optie is een pagina in de catalogus van de kunstbeurs inbegrepen.
  Bij de overige opties wordt de naam van de kunstenaar, vertegenwoordigd door Sei l’Arte, opgenomen in de catalogus. Wanneer een kunstenaar in de catalogus een eigen pagina wil hebben, wordt een meerprijs van € 120,- in rekening gebracht.
 2. Deelname van de kunstenaar door een eigen stand te huren – anders dan hierboven – met een oppervlakte van 9 m2 (3,00 bij 3,00 m).
  Hierin kunnen negen kunstwerken van 1,00 bij 1,00 m worden opgehangen.
  De deelnemer krijgt gratis twee pagina’s in de de kunstcatalogus met ruimte voor een biografie en twee foto’s. De kunstenaar krijgt hiermee ook kosteloos onbeperkte toegang tot de kunstbeurs.
  De kosten voor de eigen stand zijn € 2.000,-
 3. In de stand van de Associazione Culturale “Sei l’Arte” zal een beeldscherm worden opgehangen waarbij foto’s van kunstwerken van deelnemers uit optie 1 en 2 worden getoond.
  Voor kunstenaars die hun werk niet fysiek ten toon willen of kunnen stellen is er de mogelijkheid om dit digitaal te doen.
  De kosten hiervoor bedragen voor een enkele foto bedragen € 50,- en voor elke volgende foto € 35,- De foto’s worden gedurende de gehele kunstbeurs getoond. Tevens worden de namen van alle deelnemers aan de digitale expositie in de catalogus van Fiera d’Arte delle Dolomiti vermeld.
 4. Beeldhouwers met gemiddelde en grote kunstwerken kunnen hun werk exposeren op een speciaal aan hen toegewezen plek in de Sculpture Avenue. In de catalogus wordt één pagina gereserveerd met een foto en naam van de kunstenaar.
  De kosten hiervoor bedragen € 380,-.

Om in aanmerking te komen voor de expositie moeten de foto’s die uitgekozen zijn, tezamen met een biografie, uiterlijk 31 december worden ingestuurd via e-mail naar de curator.
Op grond van de ingestuurde beelden wordt besloten of het werk goed genoeg is om op de kunstbeurs gepromoot dan wel verkocht te worden.

Ik moet er nog even goed over nadenken wat de voordelen voor mij zouden kunnen zijn, maar de tijd dringt natuurlijk wel.

N.B. dit blogbericht is in verband met operaties en het herstel ervan met terugwerkende kracht en kennis geschreven op een later moment (16 januari 2018).