Foto in expositie “Portrait Award MMXX”, Milaan (6)

Vrijdagmiddag 24 januari om 16.00 uur is de internationale (digitale) expositie “Portrait Award MMXX” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië gestart.
Gedurende drie weken wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die tot en met 14 februari te zien zullen zijn tijdens de expositie.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De zesde foto die wordt uitgelicht, is er een van Catinca’s zesde fotoshoot met Studio Tjeerd.

Hoewel bovenstaande foto nog officieel niet op deze website is geplaatst, is hij al wel te zien in de Milanese galerie als onderdeel van de Portrait Award MMXX.

De shoot waarin deze foto genomen is, was om verschillende redenen uitgesteld tot medio november vorig jaar. In de aanloop naar de fotoshoot hadden we het er al wel over gehad dat we een buitenfotoshoot wilden doen en “iets” wilden doen met de herfstkleuren wanneer het weer het toe zou laten.

Op de dag van de fotoshoot was het nog even twijfelachtig of we toch nog binnen zouden gaan shooten, maar uiteindelijk is de knoop doorgehakt om de stoute schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan.

De foto’s zijn dicht in de buurt – op loopafstand – van het woonadres van Catinca gemaakt. Er is daar een klein kanaaltje met een paadje ernaast en een aantal bomen. Allereerst hebben we daar foto’s gemaakt met het zonlicht van het zogenaamde gouden uurtje.

Letterlijk met bijkans het laatste beschikbare daglicht besloten we nog met een ander setje kleding foto’s te maken, die een meer winterse uitstraling zou moeten hebben.

Omdat het beschikbare daglicht hard minder werd, is gebruik gemaakt van invulflits, zodat ook de lichtpuntjes in de ogen van Catinca komen (zonder die lichtpuntjes worden ogen al snel “doods”).

De laatste restjes gouden zonlicht kleuren Catinca’s haar aan de linkerkant op de foto mooi warm, terwijl aan de rechterkant op de foto de diepe, donkere en blauwachtige schaduwen van de nacht al zichtbaar zijn. Dat brengt een mooi kleurcontrast in de foto.

De oogopslag van Catinca, met de blauwe ogen die er direct uitspringen, en de manier waarop ze haar jas beschermend voor een deel van haar gezicht houdt, versterkt het beeld en het contrast van licht en donker: moet je je beschermen tegen het (enge) donker?

Via deze weg wil ik jullie, Catinca en de moeder van Catinca, opnieuw bedanken voor deze fotoshoot!

Tot en met 14 februari (de laatste dag van de expositie) zal er om de drie dagen een foto worden uitgelicht die in de expositie in de M.A.D.S. Gallery Milano ten toon wordt gesteld.

De volgende en tevens laatste foto die binnenkort wordt uitgelicht is er één van Saar.

Bekijk Catinca (0620) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 5: Teline (0405-2)
Foto 4: Resa (0306)
Foto 3: Rona (0208)
Foto 2: Fay (0106)
Foto 1: Anoek (0110)
Vandaag vernissage
Zeven foto’s in expositie “Portrait Award 2020”

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.