Foto in expositie “Portrait Award MMXX”, Milaan (1)

Vrijdagmiddag 24 januari om 16.00 uur is de internationale (digitale) expositie “Portrait Award MMXX” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië gestart.
Gedurende drie weken wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die tot en met 14 februari te zien zullen zijn tijdens de expositie.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De eerste foto die wordt uitgelicht, is er een van Anoeks eerste fotoshoot met Studio Tjeerd bij haar thuis.

Voor deze fotoshoot was er vooraf intensief contact geweest over het soort foto’s dat we wilden maken. Daarbij zou ook gebruik worden gemaakt van de kwaliteiten van een visagiste: Daniëlle van Doornmalen.

Het maakt niet uit hoe vaak je als fotograaf een fotoshoot doet: bij een eerste keer met een nieuw model én een nieuwe visagiste, blijft het altijd spannend of de “klik” er wel is. Niet voor niets dat er bij een fotoshoot áltijd de nodige tijd wordt ingeruimd om elkaar beter te leren kennen. In dit geval had de moeder van Anoek erg haar best gedaan om een voortreffelijke lunch te maken en onder het genot van een hapje en een drankje was het ijs al snel gebroken; op dat moment ontstond de “klik”.

We wilden, naast foto’s met als thema Pasen (met een groot Paasei en kuikentjes geregeld door de moeder van Anoek), ook foto’s maken met een bloemenkrans. Die prachtige bloemenkrans, gemaakt door de visagiste Daniëlle, komt, evenals de visagie van Daniëlle, erg mooi naar voren. Maar het is ook de manier waarop Anoek in de camera kijkt, het contact dat ze maakt via de lens met de kijker, en het ietwat schuin houden van het hoofd, waardoor deze foto in de expositie gekomen is.

Via deze weg wil ik jullie, Anoek, de moeder van Anoek en Daniëlle nogmaals bedanken voor het creëren van zulke foto’s dat ze zelfs in Milaan te zien zijn!

Tot en met 14 februari (de laatste dag van de expositie) zal er om de drie dagen een foto worden uitgelicht die in de expositie in de M.A.D.S. Gallery Milano ten toon wordt gesteld.

De volgende foto die binnenkort wordt uitgelicht is er één van Fay (en haar zus).

Bekijk Anoek (0110) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Vandaag vernissage
Zeven foto’s in expositie “Portrait Award 2020”

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.