Uitnodiging voor Internationale expositie “Pavilion Europa” ontvangen

Vandaag trof ik in de e-mail een open uitnodiging aan voor “Pavilion Europa” : een internationaal kunstevenement, beginnend in het Italiaanse parlement in Rome.

Vanaf oktober zal het prestigieuze Palazzo Albrizzi Capello de kunstexpositie “Europa Pavilion” (in het Italiaans “Padiglione Europa”) organiseren waarvoor de beste kunstenaars van Europa zijn uitgenodigd en worden gehuldigd met de prestigieuze Career Award.

De aftrap van een serie evenementen rondom kunst als leidraad voor de Europese cultuur zal op 19 oktober om 14.30 uur gegeven worden in de Kamer van Afgevaardigden van het Italiaanse Parlement in Rome.

Het Palazzo Montecitorio in Rome. Fotograaf: Manfred Heyde (Eigen werk)

Gedurende een conferentie in Montecitorio, welke live online te zien zal zijn op de officiële website van het Italiaanse Parlement, zal curator Gianni Dunil de kunstwerken voorzien van een “critical review”.

Europa was een figuur uit de Griekse mythologie waarvan de naam kan worden vertaald als “wijde blik”. Met een open blik zal worden gekeken naar elk kunstwerk, elk met een eigen stijl.

De expositie zal samenvallen met de opening in Venetië van de Pavilions of 65 Nations die deelnemen aan de 16e Venice Biennale, waarbij landen van de hele wereld zullen worden vertegenwoordigd.

De expositieruimte is in de Peace Hall in het historische Palazzo Albrizzi Capello in Venetië. De Europa Pavilion expositie zal kunstwerken tentoonstellen uit de schilder- en beeldhouwkunst, alsook fotografie.

Voordat er daadwerkelijk sprake kan zijn van een expositie, zal er eerst een e-mail gestuurd moeten worden naar de organisatie van het evenement met daarin een biografie en vijf foto’s van eigen werk. De deadline voor insturen is 10 september 2018.

Een en ander valt ook te lezen op de website van Europa Pavilion.

Wordt vervolgd?