Persoonlijke uitnodiging “Art takes Manhattan Fair 2018” ontvangen

Een dag na de persoonlijke uitnodiging voor de Rosso Cinabro Gallery in Rome, kreeg ik een persoonlijke uitnodiging van de directeur van Art takes Manhattan Fair 2018 om van 8 tot en met 11 maart deel te nemen(?) aan deze kunstbeurs/expositie.

Dear Tjeerd,

I hope you can make it to the opening reception on March 8th from 6 to 9 pm at the old Robert Miller Gallery and enjoy our monumental street projections, performances and live music. We’ll gladly share a toast of champagne with you and world-famous artists such as ‘Spanish Andy Warhol’ and Hollywood’s favorite painter Domingo Zapata, BAFTAS Awards’ favorite artist Lincoln Townley, Palma d’Oro at the Biennale Montecarlo 2016 Somsak Chaituch, or Russian Fine Arts Academy’s Gold Medal Angel Orensanz.

This year Art takes Manhattan Fair is partnering with the American Marketing Association to celebrate International Women’s Day (March 8th) with a fundraiser event in favor of the Grace Institute at our fair’s opening reception. The Grace Institute is New York City’s leading tuition-free job training program for underprivileged women. They’ve been raising women out of food stamps and poverty and into the job force for over a hundred years.

We only have a few slots left but we’re still accepting exhibit proposals. If you want to participate write us and we’ll reach back at you. You can find all the details about Art takes Manhattan Fair 2018 in the terms and conditions and the website

Attentively yours,
Manuel

Tja, ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ik hier nu mee moet of van moet denken. Ik vind het overigens wel bijzonder dat de directeur himself mij via e-mail uitnodigt voor de kunstbeurs/expositie.

In de eerste twee alinea’s wordt, naar mijn idee, simpelweg reclame gemaakt voor de kunstbeurs en word ik uitgenodigd om bij de openingsreceptie aanwezig te zijn.

In de derde alinea wordt aangegeven dat er nog een aantal plaatsen open is voor de expositie en, wanneer ik daar gebruik van wil maken, contact opgenomen moet worden met de organisatie van de kunstbeurs, die overigens van 8 tot en met 11 maart a.s. in New York wordt gehouden.

Dat zoiets niet gratis is, mag duidelijk zijn, maar bij nadere bestudering van de terms and conditions blijkt dat de kosten voor deelname $320 per linear foot is en $80 per square foot. Dergelijke maten zeggen me niet zo veel, dus dit vergt een omrekening naar het metrieke stelsel.
Een linear foot is ongeveer 30 cm en een square foot is ongeveer 0,1 m2.

Het addertje zit ‘m hier in dat …selected proposals will be offered a minimum of 4 linear feet or 16 square feet and a maximum of 33 linear feet and 137 square feet...
Met andere woorden: er moet een minimum oppervlakte gehuurd worden van 16 vierkante feet wat omgerekend $1.280 is (exclusief $50 administratiekosten).

Ik vrees dat dit mijn budget ver te boven gaat, dus deze uitnodiging laat ik mijn deurtje voorbijgaan.

N.B. Is het toeval of gaat het om één en hetzelfde evenement als de Clio Art Fair in New York waarvoor ik eerder was uitgenodigd?