Fotografen in het nieuws: Carl Warner

Zo af en toe komen er aardige artikelen in het nieuws waar andere fotografen bij betrokken zijn.

In dit blog aandacht voor de Engelse foodphotographer Carl Warner, naar aanleiding van een artikel op de website van het AD: “Landschappen om van te watertanden”.

Er zijn in de fotografie vele segmenten met even zo vele experts: Studio Tjeerd richt zich op portret- en beautyfotografie; Carl Warner richt zich op het fotograferen van voedsel.

Veel foodphotographers maken foto’s van voedsel voor bij voorbeeld restaurants en hotels. Deze foto’s kan je dan terug vinden op de website van het restaurant of hotel of op de menukaart.

Andere foodphotographers maken bijvoorbeeld foto’s voor reclamedoeleinden. Denk daarbij aan een foto voor een verpakking van het product (Viënetta ijs).

Carl Warner combineert voedselfotografie en landschapsfotografie, waarbij je dan in het Engels de samentrekking Foodscape krijgt en dat levert heel bijzondere foto’s op! Lopend over een pad met broccolibomen of een oud zeilschip (natuurlijk gemaakt van voedsel) varend over een zee van slablaadjes. Maar ook portretten ontbreken niet.

Zijn werk wordt veel tentoongesteld in kinderziekenhuizen, klinieken voor obesitas en andere voedselgerelateerde instellingen.
Carl hoopt met zijn werk meer aandacht te krijgen voor gezond eten.