Make-over YouPic

YouPic heeft een gedaantewisseling ondergaan. En tezamen met de gedaantewisseling is er een andere, nieuwe manier geïntroduceerd om fotografen te rangschikken.
Dat had blijkbaar nogal wat voeten in de aarde, want de website was eergisteren gedurende een flink aantal uren niet toegankelijk om nieuwe foto’s te uploaden.

Het is mij volstrekt onduidelijk hoe het nieuwe waarderingssysteem werkt en daar wordt op de website ook helemaal geen woord aan gewijd (of ik moet dat over het hoofd zien).
In ieder geval is er nu sprake van het indelen in zogenaamde levels.
Youpic-Make-Over-Levels

Wanneer je als fotograaf de eerste foto uploadt, kom je in level 1 (waar dat voorheen 0% heette). Voor zover ik heb kunnen zien, loopt het aantal levels tot 20 en zoals hierboven te zien is, heeft Studio Tjeerd level 8.
De geel-grijze balk geeft aan hoeveel punten (Experience) nodig zijn om tot het volgende level te komen. Hoe je die punten moet krijgen is dus niet duidelijk, maar heeft waarschijnlijk te maken met het aantal favorites en repics dat je van andere fotografen krijgt.

Wat ook vreemd is, is dat het nummer dat onder “Total Experience” staat niet overeenkomt met het getal wat nodig is voor, in Studio Tjeerds geval, level 9. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat er in de tussentijd ook foto’s zijn weggehaald die wel hebben bijgedragen aan de totale score.

Of de make-over een verbetering is? Ik weet het niet, dat zal de praktijk moeten gaan uitwijzen.